افتخارات

مدیرکل طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: استفاده از طب سنتی ایرانی رویکرد مدنظر وزارت بهداشت است و این رویکرد در دانشکده های طب سنتی کشور و از جمله دانشکده پرتوان کرمان در دستور کار قرار دارد و تحقیقات متعدد و متنوعی در حوزه های مختلف در این خصوص انجام می شود، رتبه ایران در تولید علم در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی در سال قبل در دنیا پنجم و امسال در رتبه چهارم بعد از هند، چین و امریکا قرار دارد که در ۱۰ سال گذشته به شکل صعودی در سطح کشور این شرایط اتفاق افتاده است.

 

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، دکتر نفیسه حسینی یکتا 22 مهرماه  1400 در ارتباط ویدئوکنفرانس با مراسم رونمایی از محصولات دانش بنیان گیاهی موثر در درمان کرونا در کرمان گفت: با تلاش در مسیر درست تحقیقاتی و علمی، احتمال رسیدن به داروهای موثر در طب سنتی ایرانی وجود دارد.
 

مدیرکل طب سنتی و مکمل وزارت بهداشت گفت: استفاده از طب سنتی ایرانی رویکرد مدنظر وزارت بهداشت است و این رویکرد در دانشکده های طب سنتی کشور و از جمله دانشکده پرتوان کرمان در دستور کار قرار دارد و تحقیقات متعدد و متنوعی در حوزه های مختلف در این خصوص انجام می شود، رتبه ایران در تولید علم در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی در سال قبل در دنیا پنجم و امسال در رتبه چهارم بعد از هند، چین و امریکا قرار دارد که در ۱۰ سال گذشته به شکل صعودی در سطح کشور این شرایط اتفاق افتاده است.
 

به گزارش ایسنا وی در پایان افزود: یکی از محورهای مورد تاکید علاوه بر اقتصاد دانش بنیان، نگاه ویژه به توان بومی است و در تمام دانشگاه ها گروه های طب سنتی می توانند یک دریچه جهشی برای سرعت ورود دانشگاه به دانشگاه های نسل سوم و چهارم باشند، در طب سنتی ممکن است حواشی مختلف بشنویم که هرچه بحث های ایجابی و موارد تحقیقاتی مبتنی بر طی مسیر علمی مانند این داروهایی که امروز رونمایی می شود، بیشتر نمود پیدا کند، موضوعات دغدغه آور و حواشی آفرین برای نظام سلامت کمتر خواهد شد.

ادمین انجمن علمی طب سنتی ایران
ادامه مطلب

معاون توسعه و سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: دستاوردهای علمی و پژوهشی بسیاری در مورد درمان کرونا به دست آمده و چندین دارو پس از گذراندن مراحل کارآزمایی‌های بالینی مجوزهای لازم را کسب کرده‌اند و حتی برخی از آن‌ها به مرحله تولید رسیده و در دسترس مردم قرار گرفته‌اند اما هنوز این دستاوردها در نظام دارویی کشور و در پروتکل‌های وزارت بهداشت قرار نگرفته‌اند که این جشنواره می‌تواند به تسهیل این روند کمک کند.

 

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، دکتر مژگان تن‌ساز با اشاره به برگزاری دومین جشنواره طب ایرانی که نوزدهم آبان ماه گفت: محور ویژه این جشنواره کووید ۱۹ در نظر گرفته شده تا اقداماتی که در این حیطه انجام شده است؛ به جامعه علمی معرفی شود، دستاوردهای علمی و پژوهشی زیادی در این خصوص به دست آمده است، چندین دارو پس از گذراندن مراحل کارآزمایی‌های بالینی مجوزهای لازم را کسب کرده‌اند و حتی برخی از آن‌ها به مرحله تولید رسیده و در دسترس مردم قرار گرفته‌اند اما هنوز این دستاوردها در نظام دارویی کشور و در پروتکل‌های وزارت بهداشت قرار نگرفته‌اند که این جشنواره می‌تواند به تسهیل این روند کمک کند.
 

وی فرهنگ‌سازی و نهادینه کردن شعار اصلاح سبک زندگی در جامعه را ضرورت شرایط کنونی کشور دانست و افزود: طب ایرانی یک مکتب غنی علمی و مبتنی بر پیشگیری و اصلاح سبک زندگی است و مجموعه‌ای از دستورالعمل‌های تشخیصی و درمانی را به دنبال دارد با این وجود شاهد برخی مخالفت‌ها و اظهارنظرهای غیرعلمی و خلاف واقع در خصوص طب ایرانی هستیم که عمدتا به دلیل عدم شناخت صحیح این مکتب طبی و عدم آگاهی از اقداماتی است که در این حوزه صورت گرفته است.
 

معاون توسعه و سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: این عوامل در کنار ادعاهای نادرست و غیرعلمی برخی از مدعیان غیرمتخصص باعث می‌شود تا زحمات افرادی که به صورت علمی وارد این طب شده‌اند و مستند بر شواهد و یافته‌های علمی در این مسیر حرکت می‌کنند و در حال تلاش برای ارتقاء سلامت جامعه هستند، دیده نشود و ما امروز با سیلی از هجمه‌ها روبه‌رو باشیم، درحالی که اگر این مکتب طبی به درستی معرفی شود، کمتر با اینگونه مخالفت‌ها و قضاوت‌های نادرست مواجه خواهیم بود.
 

تن ساز با اشاره به برگزاری دومین جشنواره طب ایرانی در آبان ماه امسال، آن را مهم‌ترین رویداد علمی پیش رو دانست و گفت: یکی از روش‌های توسعه طب ایرانی و معرفی جایگاه و دستاوردهای این مکتب طبی به کل کشور و به جامعه پزشکی رایج، برگزاری چنین رویدادهایی است که می‌تواند ظرفیت‌های آن را به خوبی به همگان بشناساند.
 

وی تاکید کرد: این رویداد علمی می‌تواند در هم‌افزایی دانشمندان و پژوهشگران و تقویت ظرفیت‌های این حوزه بسیار مؤثر باشد، تجمیع تمام این پتانسیل‌ها و معرفی آن‌ها به جامعه، سبب افزایش انگیزه دانش‌آموختگان این رشته می‌شود و همچنین باعث می‌شود تا پتانسیل‌های مختلفی که در کل کشور وجود دارد، شناسایی شود و حتی افرادی که با این طب آشنا نیستند و یا شناخت کاملی ندارند با این مکتب طبی آشنا بشوند، در نتیجه مخالفت‌ها کنار رفته و مسیر پیشرفت این طب به صورت علمی و منطقی هموارتر می‌شود.
 

معاون توسعه و سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به شعار جشنواره امسال ادامه داد: یکی از منطقی‌ترین، علمی‌ترین و کاربردی‌ترین شعارهایی که می‌توانست برای جشنواره انتخاب شود، شعار "اصلاح سبک زندگی" است چرا که اصلاح سبک زندگی شعار اصلی این مکتب طبی است، مکتب طب ایرانی مبتنی بر اصلاح سبک زندگی و حفظ الصحه است و اتفاقاً افتخار ما این است که محور پیشگیری برایمان بسیار ارزشمندتر از محور درمان است و همگی باید بر این شعار پافشاری کنیم تا با هزینه بسیار کمتر و یا حتی بدون هزینه بتوانیم جلوی بروز بسیاری از بیماری‌ها را بگیریم، بخصوص در شرایطی که با تحریم‌های ظالمانه مواجه هستیم و عملا دسترسی به بسیاری از داروها غیر ممکن و یا بسیار دشوار و هزینه بر است.
 

تن ساز گفت: طب ایرانی معتقد است اگر پیشگیری صورت بگیرد هزینه‌های بسیار کمتری به کل جامعه و مردم تحمیل می‌شود. حکیم سید اسماعیل جرجانی در کتاب ذخیره خوارزمشاهی می‌گوید: «پزشکی پیشه‌ای بود که تندرستی آدمیان را نگاه دارد و چون رفته باشد بازآرد» در واقع پزشکان در گذشته حق الزحمه می‌گرفتند برای اینکه از بیمار شدن افراد جلوگیری کنند، نه اینکه صرفا بابت درمان بیماران از آن‌ها هزینه دریافت کنند.
 

وی در پایان اضافه کرد: امروز همه مکاتب طبی به این باور رسیده‌اند که پیشگیری مقدم بر درمان است، اگر بتوانیم در این خصوص فرهنگ‌سازی کنیم به طوری که اصلاح سبک زندگی نه تنها به عنوان شعار جشنواره بلکه در کل کشور به عنوان شعار تمام مردم و پزشکان باشد و پزشکان طب رایج نیز پیشگیری را مقدم بر درمان بدانند، شاهد ارتقاء سطح سلامت و کیفیت زندگی مردم خواهیم بود.
 

به گزارش ایرنا دومین جشنواره طب ایرانی، نوزدهم آبان ماه، برابر با روز جهانی "علم در خدمت صلح و توسعه" برگزار می‌شود. مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار از تاریخ بیستم تیرماه آغاز شده و تا ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت و علاقه‌مندان به شرکت در جشنواره می‌توانند برای مطالعه فراخوان و ثبت‌نام در آن به پایگاه جشنواره طب ایرانی به نشانی http://pmfestival.ir مراجعه کنند.

ادمین انجمن علمی طب سنتی ایران
ادامه مطلب

مشاور امور بین الملل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت از وارد شدن عبارت طب ایرانی "Persian Medicine" در سر عنوان‌های موضوعی پزشکی "MeSH" به عنوان یک دستاورد مهم بین المللی در تثبیت جهانی این طب خبر داد.


به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، آرمان زرگران با اعلام این خبر گفت: دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت از ۲ سال قبل تلاش خود برای افزودن طب ایرانی به سر عنوان‌های موضوعی پزشکی را آغاز و مکاتبات لازم توسط پژوهشگران این حوزه را هدایت و انجام داد و ارسال مستندات لازم را آغاز و پیگیری نمود که سرانجام این فرایند به وارد شدن عبارت طب ایرانی در این درختواره دانش پزشکی در سال ۲۰۲۲ منجر شد. 

 

وی همچنین این دستاورد را گامی مهم در راستای تثبیت طب ایرانی به عنوان شاخه ای از دانش پزشکی در بعد بین الملل دانست که از لحاظ هویتی نیز در مقابل معارضین این نام در کشورهای دیگر، گامی بزرگ در بین المللی سازی طب ایرانی و کد شدن مقالات این حوزه با کلیدواژه طب ایرانی به شمار رفته و از اهمیت ویژهای برخوردار است. 

 

مشاور امور بین الملل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت به روند موفق و رو به جلوی اقدامات حوزه بین الملل در مورد طب ایرانی اشاره کرد و فضای بین المللی برای طب ایرانی را دارای اقبال بسیار خوبی توصیف نمود. 

 

زرگران در پایان به همکاری‌های گسترده با سازمان جهانی بهداشت و اقبال بسیاری از کشورها در همکاری‌های آموزشی و پژوهشی این حوزه اشاره کرد و گفت: لزوم عزم و اراده ملی برای بهره برداری حداکثری از ظرفیتهای طب ایرانی در راستای مرجعیت علمی کشور و ارائه بهتر خدمات درمانی و دارویی بر پایه این دانش بومی و ملی ضروری است، در فضای دولت جدید مسیر برای رفع موانع استفاده از طب ایرانی بسیار هموارتر از گذشته شده است.

 

به گزارش وبدا سر عنوان‌های موضوعی پزشکی به عنوان مرجع طبقه بندی درختی و الفبایی دانش پزشکی دارای اعتبار جهانی است و کلیه شاخه‌های دانش پزشکی در آن به صورت نمودار درختی قرار گرفته است. این مهم به عنوان ابزاری مهم برای ایجاد زبان مشترک در نمایه سازی مقالات و مستندات علمی استفاده می شود.
 

ادمین انجمن علمی طب سنتی ایران
ادامه مطلب

مجله انگلیسی زبان دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران (Traditional and Integrative Medicine) به عنوان اولین مجله در حوزه طب سنتی، مکمل و تلفیقی در کشور در نمایه بین المللی Scopus نمایه شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مجله انگلیسی زبان دانشکده طب ایرانی (Traditional and Integrative  Medicine) به سردبیری دکتر روجا رحیمی، معاون پژوهشی دانشکده طب ایرانی، اولین مجله انگلیسی زبان در حوزه های Traditional، Complementary،Alternative ، و Integrative Medicine در کشور است که موفق به کسب نمایه بین المللی Scopus  شده است. طی چند ماه آینده، مقالات این مجله در این بانک اطلاعاتی درج می شود و قابل مشاهده و جستجو خواهد بود. این مجله به صورت فصلنامه از سال 2016 تاکنون به صورت منظم در 16 شماره انتشار یافته و نزدیک به ۱۵۰ مقاله با میانگین زمانی داوری ۲۰ روز منتشر کرده است که این مقالات تاکنون بیش از ۳۲ هزاربار در سایت مجله مشاهده و دانلود شده‌ اند. مجله در سایت https://jtim.tums.ac.ir در دسترس عموم است.

دکتر پیام کبیری، رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن اعلام این خبر، این موفقیت را به دست اندرکاران مجله تبریک گفت. متن پیام ایشان به شرح زیر است:

 

سرکار خانم دکتر رحیمی

سردبیر محترم مجله Traditional and Integrative Medicine

با سلام و احترام

با افتخار به اطلاع ‌می‌رسانم که براساس ایمیل دریافتی پیوست و متعاقب اقدام قبلی این مرکز و تلاش‌ها و پیگیری ارزنده سرکارعالی و سایر همکاران، مجله Traditional and Integrative Medicine برای نمایه شدن در بانک اطلاعاتی Scopus پذیرفته شده است. بدین‌ترتیب طی چند ماه آینده، مقالات این مجله در این بانک اطلاعاتی درج شده، قابل مشاهده و جستجو خواهد بود. بی‌شک این دستاورد حاصل تلاش‌های ارزنده سرکارعالی، داوران، اعضای هیات تحریریه و کیفیت مقالات نویسندگان آن مجله وزین است. ضمن تبریک این موفقیت، خواهشمند است دستور فرمائید موضوع به همکاران مخاطب آن مجله نیز اطلاع‌رسانی شود.

ادمین انجمن علمی طب سنتی ایران
ادامه مطلب

 

همانطور که در تصویر مشاهده می شود سیر چاپ مقالات طی سال های 2008 (سال 1387 مقارن با تاسیس دانشکده های طب ایرانی) تا 2016 کاملا صعودی بوده  است

ادمین انجمن علمی طب سنتی ایران
ادامه مطلب

الگوی تعداد مقالات چاپ شده (منتشر شده در دانشکده ها/ گروها/ و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی  طب ایرانی، طب سنتی و مکمل، داروسازی سنتی و تاریخ پزشکی) بر حسب سال مطابق گزارش دریافتی از پایگاه استنادی SCOPUS 




همانطور که در تصویر مشاهده می شود سیر چاپ مقالات طی سال های 2008 (سال 1387 مقارن با تاسیس دانشکده های طب ایرانی) تا 2019 کاملا صعودی بوده  است. با این روند انتظار حفظ روند صعودی درسال 2020 هم می رود که نشان از پویایی و افزایش توان پژوهشی به صورت مستمر طی این سال ها است.


تهیه کنندگان گزارش:دکترآرمان زرگران، دکتر روجا رحیمی

ادمین انجمن علمی طب سنتی ایران
ادامه مطلب

کتاب" تئوری سردی و گرمی" توسط انتشارات  اشپرینگر  امروز انتشار یافت .  دو فصل از این کتاب توسط  همکاران دانشکده طب سنتی  تهران نوشته شده است.  فصل "گرمی و سردی و شواهد آن در داروشناسی"  توسط خانم دکتر رحیمی  و خانم دکتر بهرام سلطانی  و فصل "گرمی و سردی  و شواهد آن در فیزیولوژی " توسط خانم دکتر پروا  نمیرانیان خانم دکتر آیه نقی زاده ،آقای دکتر محمدصادق عادل مهربان  و دکتر مهرداد  کریمی.  لازم به ذکر است پیش از این نیز  همکاران دانشگاه علوم پزشکی تهران  در نگارش فصل هایی از ۹ کتاب  توسط انتشارات بین المللی و معتبر مشارکت داشته اند.

ادمین انجمن علمی طب سنتی ایران
ادامه مطلب